Gratis fragt ved køb over 500 kr. med GLS  |  Forsendelse: Hver onsdag

DSC_0948

Beskyt dine planter og blomster om vinteren

Drømmer du om at have en frodig og grøn altan til sommer, fyldt med planter og blomster?

Når dagene bliver korte og vejret er koldt, så skænker man sjældent planterne og blomsterne ude på altanen en tanke. Altan-liv vil dog alligevel anbefale dig at gøre en lille indsats for at bringe dine planter godt igennem vinteren. Det er ikke så svært og du bliver i ekstra godt humør, når solen så igen kigger frem.

Generelt set er det faktisk lettere at passe dine planter og blomster på altanen om vinteren end om sommeren. For det første, så er behovet for vand og gødning minimalt. Husk at det ofte blæser mere på din altan end det gør nede ved jorden. Det betyder at vinden nemmere kan udtørre dine planter og blomster, hvis du ikke passer på. Hvis det er muligt, så sæt gerne dine planter og blomster tæt op mod husmuren i det hjørne, hvor det blæser mindst. Du kan også altid isolere dine planter og blomster ved at pakke dem ind i bobleplast, et gammelt tæppe eller lignende. Husk dog altid at det ikke må være noget der suger vand.

Dæk jordoverfladen

For at beskytte planternes rødder mod kulde fra jordoverfladen kan du dække bar jord med mos, rensdyrlav eller et godt lag pyntebark. Hvis du er ekstra kreativ kan du lave en hel juledekoration ud af det.

Husk at vande

Selv om det er vinter skal planterne stadig bruge vand. Det er bedst at vande, når vejret er mildt. Her anbefaler vi, at du vander dine planter og blomster om eftermiddagen, når jorden har haft hele dagen til at tø op og rødderne er klar til at optage væske.

Pas på – Stormen kommer!

Det er vigtigt at du flytter dine altankasser ned på altangulvet, når vejrudsigten melder storm. Et kraftigt stormvejr kan let vælte små krukker omkuld og sende altankasser afsted på en flyvetur.

Fjern sne

Det er rigtigt smukt når sneen daler ned og lyser det danske landskab op. Det er dog vigtigt at du er opmærksom når mængderne bliver store. Store mængder sne kan forvolde trykskader på dine planter og blomster. Fjern sneen fra grenene, men lad endelig sneen ligge på jordoverfladen. Dettte ekstra lag kan være med til at isolere planternes rødder.

Tyvstart foråret i vindueskarmen

Hvis du går rundt og er ivrig efter at få de grønne fingre igang, så kan du tyvstarte ved at plante frø indendørs. På den måde vil prisen for hver plante bliver meget lavere og du kan helt selv styre, hvad dine planter får af gødning og sprøjtemidler. Det sjoveste ved at plante sine egne planter og blomster fra frø er den stolthed og glæde, det giver at følge de små spirers udvikling

Husk dog altid at give dem et navneskilt, så du kan huske hvad der er i de forskellige potter! Det er ikke altid lige nemt at kende forskel.

Find produkterne her

  • Altankasse Lux, Sort – m/universelbeslag

  • Altankasse Lux, Sort

  • Altankasse Lux, Zink

  • Altankasse Standard, Sort

  • Altankasse, Kobber

Opdaterer…
  • Ingen produkter i kurven.